Cukier kryształ

Cukier i słodziki

Mielenie, pulweryzacja.

Substancje słodzące mogą być przetwarzane w bardzo różny sposób ze względu na ich różnorodność. Wymagania stawiane technologii rozdrabniania sięgają od wysokich przepustowości w przypadku cukru, poprzez jednolite wielkości ziaren w przypadku mieszanek cukrowych, po higieniczne rozwiązania w przypadku laktozy.

Ponadto cukry proste i złożone, takie jak dekstroza, glukoza, laktoza, maltoza, galaktoza i fruktoza o wielkości ziaren < 200 µm charakteryzują się wysokim zagrożeniem wybuchem, tak więc maszyny i systemy muszą być zaprojektowane jako przeciwwybuchowe zgodnie z wytycznymi i normami międzynarodowymi.

Cukier

Mielenie i proszkowanie w pełnym zakresie od grubego do drobnego. Skuteczność i wydajność.

Cukier jako pojęcie nadrzędne ma w szczegółach wiele form i zastosowań. Cukier kryształ, cukier puder, cukier drobny, piaskowy, rycynowy lub cukier instant to tylko kilka z nich.

Rozkład wielkości cząstek, niska zawartość pyłu i wysoka wydajność są wymagane przez producentów systemów w ich produkcji. Szczególnie ochrona personelu i maszyn przed eksplozjami staje się coraz ważniejsza.

W celu zwiększenia zakresu zastosowań cukru stołowego Hosokawa Alpine AG oferuje procesy mechanicznego powiększania ziaren, takie jak zagęszczanie i granulowanie, za pomocą swoich zagęszczarek. W produkcji cukru gradowego wielkość ziarna wynosi zazwyczaj 1,5 – 5,0 mm. Do zastosowań końcowych przy tej wielkości ziarna należy cukier jako posypka do dekoracji ciast, ciasteczek i innych wyrobów cukierniczych.

Ponadto zagęszczanie pozwala na lepszą obróbkę cukru. Transport przepływowy oraz bardziej precyzyjne dozowanie i zwiększone pojemności magazynowe są tutaj zaletami w przetwarzaniu cukru.

Słodycze

Słodycze

Sosy

Sosy, dipy, dressingi

Cukier kryształ

Cukier kryształ

Napoje

Napoje

Cukier puder

Cukier puder

Cukier zagęszczony

Cukier zagęszczony

Download
Broszura Sugarplex SX
Download
Download
Broszura Sugar Conditioning
Download

Proces produkcji

Sugar grinding systems

Configured according to your requirements

Do you have individual requirements for your sugar grinding system, e.g. an even higher fineness? Then contact us! Together we will find the solution that best suits you and your sugar production.

Shelf-stable icing sugar

produced with one single system

Freshly ground sugar is amorphous, absorbs moisture easily and tends to form deposits. Conventional processes require additives or mixers which are not only space-, time- and maintenance-intensive, but are also tied to a batch-based production.

The demand for a simplified and flexible process to produce shelf-stable sugar by means of complete recrystallisation is increasing all the time. Hosokawa Alpine faced this challenge and with the Sugarplex Flow, presents the solution: by means of the innovative process management during grinding, parameters such as defined moisture, precise temperature control and optimised residence time are perfectly coordinated with one another. The crushed, amorphous sugar crystals can be brought into a stable shape in a controlled manner.

The product exits the mill completely recrystallised and with a high storage stability – without the tendency to form deposits.

Revolutionize your production with the Sugarplex Flow:

  • Complete recrystallisation inside the mill saves space and reduces the number of process steps
  • Shelf-stable icing sugar without the need for additives
  • Top quality in the storage and production of confectionary
  • Flexible and reliable process as the result of continuous operation

 

Discover all details about Sugarplex Flow

Zamienniki i mieszanki cukru

Mielenie i proszkowanie w celu uzyskania jednolitego produktu końcowego o wszechstronnym zastosowaniu.
Download
Broszura Sugar Conditioning
Download
Download
Broschüre Sugarplex SX
Download

Twój kontakt

Podaj nam swoją branżę i skąd pochodzisz.