Słodziki

Słodziki

Mielenie, pulweryzacja.

Substancje słodzące mogą być przetwarzane w bardzo różny sposób ze względu na ich różnorodność. Wymagania stawiane technologii rozdrabniania sięgają od wysokich przepustowości w przypadku cukru, poprzez jednolite wielkości ziaren w przypadku mieszanek cukrowych, po higieniczne rozwiązania w przypadku laktozy.

Ponadto cukry proste i złożone, takie jak dekstroza, glukoza, laktoza, maltoza, galaktoza i fruktoza o wielkości ziaren < 200 µm charakteryzują się wysokim zagrożeniem wybuchem, tak więc maszyny i systemy muszą być zaprojektowane jako przeciwwybuchowe zgodnie z wytycznymi i normami międzynarodowymi.

Rozwiązania dla

  • Laktoza
  • Cukier
  • Zamienniki i mieszanki cukru

Laktoza

Proszkowanie aż do zakresu µm przy jednoczesnym spełnieniu najwyższych wymagań dotyczących higieny i bezpieczeństwa.

Laktoza, jako jeden z głównych składników stosowanych w produkcji proszków do początkowego żywienia niemowląt, musi spełniać w swojej formie najwyższe kryteria czystości. Systemy bez martwych przestrzeni, które są również łatwe do czyszczenia, umożliwiają bezproblemową produkcję.

Jednocześnie rozkład wielkości cząstek musi zostać tak dostosowany przez mielenie, aby zagwarantować takie właściwości jak łatwość użycia i rozpuszczalność.

Dostosowane do potrzeb przemysłu mleczarskiego we współpracy z naszymi klientami.

  • Deaglomeracja i proszkowanie
  • Precyzyjne nadziarno
  • Standardowe stopnie rozdrobnienia od 100 do 200 mesh i drobniejsze
  • Specjalna wersja do czyszczenia na mokro, bez martwych przestrzeni
  • Połączenie wysoce precyzyjnej technologii klasyfikatorów i młynów udarowych o dużej dokładności
Żywność dla niemowląt

Żywność dla niemowląt

Wyroby piekarnicze

Przemysł piekarniczy

Hodowla

Całkowicie wymieszana dawka dla cieląt

desery

Sosy, desery

Praliny

Słodycze

Przetwory mięsne

Przetwory mięsne

Download
Broszura ACM Dairy Design
Download

Cukier

Mielenie i proszkowanie w pełnym zakresie od grubego do drobnego. Skuteczność i wydajność.

Cukier jako pojęcie nadrzędne ma w szczegółach wiele form i zastosowań. Cukier kryształ, cukier puder, cukier drobny, piaskowy, rycynowy lub cukier instant to tylko kilka z nich.

Rozkład wielkości cząstek, niska zawartość pyłu i wysoka wydajność są wymagane przez producentów systemów w ich produkcji. Szczególnie ochrona personelu i maszyn przed eksplozjami staje się coraz ważniejsza.

  • Ostra granica nadziarna
  • Ochrona przeciwwybuchowa
  • Stałe sterowanie procesem dzięki kontrolowanej temperaturze i wilgotności
  • Produkcja o niskim zapyleniu
  • Wysoka przepustowość

W celu zwiększenia zakresu zastosowań cukru stołowego Hosokawa Alpine AG oferuje procesy mechanicznego powiększania ziaren, takie jak zagęszczanie i granulowanie, za pomocą swoich zagęszczarek. W produkcji cukru gradowego wielkość ziarna wynosi zazwyczaj 1,5 – 5,0 mm. Do zastosowań końcowych przy tej wielkości ziarna należy cukier jako posypka do dekoracji ciast, ciasteczek i innych wyrobów cukierniczych.

Ponadto zagęszczanie pozwala na lepszą obróbkę cukru. Transport przepływowy oraz bardziej precyzyjne dozowanie i zwiększone pojemności magazynowe są tutaj zaletami w przetwarzaniu cukru.

Słodycze

Słodycze

Sosy

Sosy, dipy, dressingi

Cukier kryształ

Cukier kryształ

Napoje

Napoje

Cukier puder

Cukier puder

Cukier zagęszczony

Cukier zagęszczony

Download
Broszura Sugarplex SX
Download
Download
Broszura Sugar Conditioning
Download

Zamienniki i mieszanki cukru

Mielenie i proszkowanie w celu uzyskania jednolitego produktu końcowego o wszechstronnym zastosowaniu.
Download
Broszura Sugar Conditioning
Download
Download
Broschüre Sugarplex SX
Download

Twój kontakt

Podaj nam swoją branżę i skąd pochodzisz.