Wzbogacanie w białko

Wzbogacanie w białko

Wstępne kruszenie, obieranie, mielenie i przesiewanie w celu wzbogacenia białka

Wzbogacanie białka w procesie suchym poprzez mielenie i przesiewanie jest metodą przyjazną dla środowiska i opłacalną. Za pomocą skoordynowanych maszyn białka z pszenicy i roślin strączkowych , takich jak groch, bób, łubin, soczewica i ciecierzyca są wzbogacane i oddzielane od innych składników. Wyzwaniem jest osiągnięcie wysokich wartości, a tym samym wytworzenie ekonomicznych produktów o wysokiej wartości odżywczej i fizjologicznej.

Poprzez włączenie wcześniejszych etapów, takich jak łamanie, łuszczenie i czyszczenie, instalacja do obróbki białka marki Alpine to kompletne rozwiązanie z zakresu inżynierii procesowej do produkcji bogatych w białko mąk specjalnych. Opcjonalnie układ do dalszego przetwarzania mąk skrobiowych wyprodukowanych podczas procesu może zostać zainstalowany jako część kontynuacji procesu.

Proces przesunięcia białka

Zalety procesu suchego

Zrównoważone przesunięcie białka

  • Skuteczne oddzielanie białka i skrobi
  • Niskie zużycie energii
  • Nie jest potrzebna woda

  • Wartościowe produkty uboczne
  • Nie jest konieczne stosowanie numerów E
  • Bez substancji chemicznych

Przykłady zastosowań końcowych

Wyroby piekarnicze

Wyroby piekarnicze

Zamienniki mięsa

Zamienniki mięsa

Żywność dla niemowląt

Żywność dla niemowląt

Suplementy diety

Suplementy diety

Zamienniki mleka

Zamienniki mleka

Pasze

Pasze

Pobierz broszurę i ulotkę

Download
Broszura Proteins from leguminous plants
Download
Download
Flyer Proteinprocessing
Download

Nasze kompetencje

dla optymalnego przesunięcia białka

  • Wysoki uzysk i stężenie białka
  • Doskonała precyzja cięcia i stroma krzywa uziarnienia
  • Doskonała regulacja wilgoci
  • Prosta i solidna konstrukcja
  • Elastyczne rozwiązania zgodne z Twoimi potrzebami

  • Zgodność z dyrektywą ATEX
  • Systemy odporne na ciśnienie
  • Łatwe czyszczenie maszyn
  • Stabilna praca nawet przy zmiennej prędkości posuwu

Twój kontakt

Podaj nam swoją branżę i skąd pochodzisz.