Geschirrspülpulver

Proszek do mycia naczyń

Zwiększenie wydajności prania dla większej satysfakcji klienta

Produkcja proszku do mycia naczyń w zmywarkach stanowi duże wyzwanie dla technologii rozdrabniania. Ze względu na wilgotność powietrza, podczas procesu produkcyjnego często tworzą się niepożądane aglomeraty. Skutek: Naczynia nie są tak czyste, jak życzyliby sobie tego klienci. Klienci są niezadowoleni ze swojego środka do mycia naczyń i wybierają inny produkt.

Liczne testy wykazały, że redukcja powierzchni zmniejsza aglomerację proszku. Dla produkcji proszku do mycia naczyń w zmywarkach oznacza to, że granulki muszą mieć wąski rozkład wielkości ziaren. Klienci osiągają ten wynik dzięki systemom, które umożliwiają zagęszczanie bez dodatków i delikatną granulację.

Produkcja proszku do mycia naczyń

Najlepsze wyniki dzięki małym powierzchniom i wąskiemu rozkładowi wielkości ziaren

W celu uzyskania optymalnego rozkładu wielkości cząstek produkt musi przejść przez trzy różne etapy procesu: zagęszczanie, granulacja i następnie klasyfikacja sitowa. Stosowane są tu zagęszczarki i młyny sitowe, które umożliwiają zagęszczanie bez dodatków i delikatną granulację.

W pierwszym etapie procesu surowy proszek jest prasowany do pożądanej gęstości poprzez aglomerację prasową. W drugim etapie procesu następuje granulacja, w której wypraski są delikatnie rozdrabniane.

Bezpośrednio po zagęszczeniu i granulacji granulki środka do mycia naczyń są rozdzielane na pożądane klasy ziaren. Proces ten nazywany jest klasyfikacją. Na końcu otrzymuje się proszek do mycia naczyń o wysokiej skuteczności zmywania.

  • Bezpyłowe, sypkie granulki
  • Nie są wymagane środki wiążące
  • Wygodna obsługa i łatwe czyszczenie
  • Wysoki stopień automatyzacji
  • Efektywne koncepcje ochrony przeciwwybuchowej
  • Niższe koszty inwestycyjne

Twój kontakt

Podaj nam swoją branżę i skąd pochodzisz.