Sugarplex SX
Sugarplex SX
Sugarplex SX
Sugarplex SX

Sugarplex SX

Sugarplex został specjalnie dostosowany do potrzeb przemysłu cukrowniczego. Został on zaprojektowany z myślą o przemyśle spożywczym.

  • Wszechstronny system rozdrabniania z tarczami palcowymi
  • Duże drzwi młyna ułatwiające czyszczenie

Ten niezwykle kompaktowy system nie wymaga dodatkowych filtrów, wentylatorów ani jednostek chłodzenia powietrza, które są powszechnie wymagane w konwencjonalnych konstrukcjach systemów do mielenia cukru. Oznacza to, że właściciel zakładu korzysta z niższych kosztów inwestycyjnych, mniejszego zapotrzebowania na miejsce oraz niższych kosztów czyszczenia i konserwacji. Konstrukcja młyna cylindrycznego obejmuje zbiornik o średnicy 800 mm ze stożkowym wylotem produktu, a młyn można doskonale zintegrować z istniejącym systemem.

Cukier gruboziarnisty jest podawany za pomocą dozownika celkowego przez drzwi młyna bezpośrednio do środka jednostki mielącej. Zespół mielący składa się z 2 tarcz trzpieniowych i jest całkowicie zintegrowany z drzwiami młyna. Drzwi można szybko i łatwo otworzyć oraz szeroko uchylić, tak aby użytkownik mógł w każdej chwili bez problemu sprawdzić lub wyczyścić urządzenia mielące. Młyn Sugarplex 315 SX osiąga wydajność 3 t/h przy rozdrobnieniu 99% < 450 µm lub 1,5 t/h przy rozdrobnieniu 99% < 150 µm.

Konstrukcja

Młyn jest napędzany przez silnik trójfazowy o mocy 18,5 kW, który jest przystosowany do pracy w strefie 22 ATEX. Wewnętrzna tarcza trzpieniowa jest osadzona bezpośrednio na wale silnika i obraca się z prędkością do 145 m/s. Specjalne uszczelnienie zapobiega z jednej strony przedostawaniu się oleju do obszaru produktu, a z drugiej strony przedostawaniu się cukru lub wody używanej podczas czyszczenia do wewnętrza silnika. Prędkość obrotowa silnika jest regulowana bezstopniowo, a pożądane rozdrobnienie można ustawić za pomocą falownika.

Film o produkcie

Cukier puder o wysokiej stabilności

uzyskany za pomocą jednego systemu

Przepływ produktu w Sugarplexie

  • Całkowita rekrystalizacja wewnątrz młyna oszczędza miejsce i zmniejsza liczbę etapów procesu
  • Cukier puder o przedłużonej stabilności bez konieczności stosowania dodatków
  • Najwyższa jakość w magazynowaniu i produkcji wyrobów cukierniczych
  • Elastyczny i niezawodny proces dzięki pracy ciągłej

Cukier granulowany podawany za pomocą dozownika celkowego przez drzwi młyna bezpośrednio do środka zespołu mielącego. Zespół mielący składa się z dwóch tarcz trzpieniowych i jest całkowicie zintegrowany z drzwiami młyna.

Drzwi młyna można szybko i łatwo otworzyć. Dzięki temu można w każdej chwili bez problemu sprawdzić i wyczyścić elementy mielące. Prędkość obrotowa silnika jest regulowana bezstopniowo, a wymagana wartość rozdrobnienia ustawiana za pomocą falownika.

Ukierunkowana regulacja atmosfery wewnątrz młyna służy skróceniu czasu rekrystalizacji. Amorficzny cukier puder jest w stanie skrystalizować się w młynie, zanim zostanie wydalony przez zawór obrotowy.

Features

  • Perfect residence time: The residence time of the sugar in the mill can be adjusted perfectly by means of design and process-technological modifications in order to achieve a complete recrystallisation and thus to produce shelf-stable sugar.
  • Ideal balance: The integrated agitator in the grinding chamber allows an ideal balance between the set moisture level and the freshly ground icing sugar. The formation of undesirable agglomerates is thus prevented.
  • Precisely regulated: The atmosphere necessary for the recrystallisation is controlled and adjusted precisely to suit the entire process by a conditioning unit.
  • Optimum temperature: The use of heating sleeves serves to accelerate the start-up process and to prevent condensation on the contact surfaces in question. We guarantee a reliable and efficient process with your system.

Technical specifications

Download
Broszura Sugarplex SX
Download
Download
Broszura Sugar Conditioning
Download

Twój kontakt

Podaj nam swoją branżę i skąd pochodzisz.